رنگ‌ها خصوصیاتی دارند که می‌توانند انسان‌ها را تحت تأثیر خودشان قرار دهند. رنگ‌ها به قدری قدرت دارند که می‌توانند در تسکین برخی از دردها مؤثر باشند. البته توجه داشته باشید که تأثیر رنگ‌ها بسته به جنسیت، سن و فرهنگ افراد متفاوت است. رنگی که روی یک بانوی مسن تأثیر مثبت دارد ممکن است برای یک آقای جوان هیچ تأثیری نداشته باشد. چشم های انسان می تواند رنگ ها را از هم متمایز کند؛ رنگ ها خصوصیاتی دارند که شما می توانید از طریق آن ها  پیام خود را بازگو کنید. 

همه ما در زندگی به بعضی از رنگ‌ها علاقه و واکنش  بیشتری نشان می‌دهیم و بیشتر در نوع لباس و محیط اطراف خود از آنان استفاده می‌کنیم که می توانیم از آن ها احساس خوبی دریافت کنیم. رنگ هایی که هرکدام نشان دهنده و بازگو کننده شخصیت افراد هستند  که از درون ما نشات می‌گیرد و می‌توانند مربوط به ناخودآگاه ذهن ما باشند. در کنار این مسئله رنگ ها بر زندگی روزمره افراد تاثیر بسزایی دارند و در حوزه درمان نیز برای درمان بیماری ها و اختلالات روانی به کار می‌روند چراکه باعث ایجاد روحیه مثبت در بیماران می‌شود. با توجه به نقشی که رنگ ها در جنبه‌های مختلف زندگی افراد می‌گذارند در ادامه مقاله به روانشناسی رنگ و فواید هر کدام از رنگ ها می‌پردازیم پس با ما همراه باشید. 


ویژگی رنگ ها

* سبز : از ویژگی های رنگ سبز آرامبخش بودن آن است. به همین دلیل اگر توجه کرده باشید در بیمارستان ها از این رنگ استفاده می کنند. سبز از پر کاربردی ترین رنگ ها در طراحی دکوراسیون است. از ویژگی های این رنگ می توان به تنش، حفظ آرامش درونی و آرامش اعصاب، بهبود تعادل توانایی اشاره کرد. افرادی ک بسیار از رنگ سبز استفاده می کنند دارای شخصیت مثبت، با اراده، سر سخت و کنجکاو می باشند.      


* بنفش : این رنگ نماد دانایی، معنویت، اصالت و تشریفات است. رنگ بنفش حس خلاقیت و مهارت را در وجود شما افزایش می دهد. افرادی که به این رنگ علاقه دارند و در طول روز زیاد از این رنگ استفاده می کنند افرادی جسور هستند؛ استفاده این رنگ در دفترکاری بسیار تاثیر مثبت روی روحیه ی کاری شما می گذارد. رنگ بنفش نیز برای کاهش درد میگرن، بهبود عملکرد سیستم های عصبی و حفظ تعادل پتاسیم بسیار مفید است. 


* نارنجی : رنگ نارنجی رنگ خوش بینی و مثبت اندیشی است. استفاده ی زیاد از این رنگ احتیاط را در افراد بر می انگیزد. افرادی که به رنگ نارنجی علقه دارند افرادی فعال، خوش رو، اجتماعی، پر انرژی، صادق و فداکار هستند. این افراد علاقه ی زیادی به تغییر دارند؛ بلند پرواز و محتاط می باشند. از این رنگ جهت حفظ انرژی، افزایش اشتها و حفظ سلامت بدن استفاده می شود.


* آبی : رنگ آبی نماد معنوی، پاکی، وحدت دانست. رنگ آبی باعث ایجاد آرامش اعتماد به نفس و منطق می شود. رنگ آبی باعث کاهش اضطراب و القا کننده احساس امنیت است. افرادی که از رنگ آبی استفاده می کنند بسیار منظم، وفادار و صادق هستند. ولی این را هم در نظر داشته باشید که استفاده زیاد این رنگ در دراز مدت باعث سردی و ناامیدی می شود. 

 

* قرمز : رنگ قرمز رنگی پر قدرت و پر انرژی می باشد. این رنگ نماد شور و هیجان، عشق، اشتیاق، نیرومندی، خوش شانسی و صمیمت است. افرادی که به این رنگ علاقه دارند معمولا شخصیت پر جنب و جوشی دارند. از دیگر شخصیت های این افراد عجول و زود جوش بودن آن ها است. در نظر داشته باشید که استفاده از این رنگ در دراز مدت باعث بروز پرخاشگری در افراد می شود.


* زرد : رنگ زرد رنگی شادی بخش، ایده آل، خوش بینی، امید و خیال پردازی است. استفاده از این رنگ باعث بیشتر شدن تمرکز و افزایش متابولیسم بدن می شود. رنگ زرد را معمولا کمتر کسی استفاده می کند. افرادی که به رنگ زرد علاقه دارند دارای شخصیت بلند پرواز، عاشق پیشرفت، پرتلاش، اجتماعی و شوخ طبع هستند. 


* سفید : سفید رنگی است که نماد پاکی و بی گناهی می باشد. افرادی که به رنگ سفید علاقه دارند معمولا دارای خلاقیت، سادگی و صلح هستند. اکثر افراد وقتی وارد فصل جدیدی از زندگی می شوند سعی می کنند با رنگ سفید آن را شروع کنند. این افراد دارای شخصیتی آرام بوده و برای گفت و گو شنونده ی خوبی هستند. 

 


* مشکی : معمولا بیشتر افراد دوست دارند که در طول روز از رنگ مشکی استفاده کنند. رنگ مشکی نشان دهنده ی امنیت احساس، قدرت، سلطه است. معمولا افرادی که از این رنگ استفاده می کنند به دیگران احترام بیشتری می گذارند و از هیچ کمکی دریغ نمی کنند، همچنین به نظرات و عقاید دیگران احترم می گذارند. 


برای سخن اخر باید گفت که رنگ ها شاید چندان مهم به نظر نرسند اما حقیقت این است که رنگ ها تاثیر زیادی بر خلق و خوی افراد، احساسات و روحیات آن ها می گذارد.